Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu

Projekt „Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške.

VIJESTI

Koalicija za ranu intervenciju u djetinjstvu

Poštovani i dragi kolege i suradnici,

godinu koju smo ostavili za nama obilježila je zajednička suradnja u brizi za najranjivije članove naše zajednice. Pokretanje Koalicije za ranu intervenciju u djetinjstvu i Mreže djelatnika dječjih vrtića samo su neki od naših uspjeha čiji pregled dijelimo s vama.
14. prosinca 2022. je održana javna tribina Ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kao važan resurs u ranoj intervenciji u djetinjstvu, a evaluacijski izvještaj je dostupan ovdje.

S veseljem 🤗 želimo posebno izdvojiti posljednji uspjeh iz 2022. godine – usvajanje Sporazuma o osnivanju Mreže djelatnika dječjih vrtića te Sporazuma o suradnji između Koalicije za ranu intervenciju u djetinjstvu (Koalicija) i Mreže djelatnika dječjih vrtića (MDDV). Suradnja 🤝 će se temeljiti na njihovim zajedničkim interesima, kao što su:

☘️ razmjena iskustava, stručnih resursa, znanja i stručne podrške,
☘️ uzajamno povezivanje dionika rane intervencije u djetinjstvu s ciljem povećanja dobrobiti djece s razvojnim rizicima i teškoćama i njihovih obitelji,
☘️ zagovaranje interesa djece s razvojnim rizicima i teškoćama i njihovih roditelja te drugih dionika uključenih u ranu intervenciju u djetinjstvu.

Također, rana intervencija u djetinjstvu utječe na prevenciju ili ublažavanje ↘️ invaliditeta i s njim povezanog siromaštva i marginalizacije. Što je dijete s razvojnim rizikom ili teškoćom ranije otkriveno i što ranije dobije podršku, rizik od marginalizacije je manji. 👍

 

Vama i vašim obiteljima želimo sve najbolje u novoj godini i veselimo se daljnjoj suradnji i uspjesima koje nam nosi 2023. godina!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)